Bismillah..
Salam wbt..

Alhamdulillah.. Jumaat sudah~~ lega harini boleh stay up lama sikit.. sekurang-kurangnya tak perlu risau esok kene bangun awal ke apa.. 🙂

Minggu ni, mak saya cakap saya nampak sangat letih.. bising2 dia bila saya cakap saya tak sempat makan tengahari sebab ikut doktor round.. selalu standard doktor habis round dalam pukul 2 camtu.. alang2 saya akan stay sampai petang sikit, utk tengok case.. sibuk dah mak tanya bila Herbalife nak sampai.. so, saya boleh bawak bekal pergi hospital untuk lunch.. 🙂 my supporting lovely mum..

Mak jugak yang buat saya semangat nak ambil Herbalife.. sebab dia tahu yang saya sepanjang exam period especially, selalu sangat makan maggi sebab tak rajin nak memasak.. dan selalu kalau call pun, ade je sakit2 tak sihat.. well, apa lah khasiat yang maggi bagi kan untuk kesihatan saya..

bila balik cuti bulan 7, bila dah naik sangat berat (6 kg saya naik sampai bulan 9 kat Malaysia).. dan bila saya cakap yang saya nak guna Herbalife, mak setuju je, asalkan jangan saya sampai makan maggi je sebab sibuk study..

so, bermula lah my journey with Herbalife dalam bulan 9.. 18-19 November lepas, saya decide untuk ke Zero2Hero dekat Gambang, Pahang..

taken from FB Sarah.. our leader.. @ Zero 2 Hero, Gambang..

taken from FB Sarah.. our leader.. @ Zero 2 Hero, Gambang..

Me @ room Bukit Gambang Resort City

Me @ room Bukit Gambang Resort City

Awalnya, saya berat hati jugak ke event tu.. entah lah, dalam mata dan kepala saya, orang2 Herbalife ni mesti sombong2 sikit dan kaya2 kebanyakannya.. because Herbalife selalu = MAHAL, MLM bisnes.. Saya sangat takut dengan ujian harta to be honest..

sepanjang 2 tahun lepas, saya banyak diuji dengan masalah kewangan, walaupun susah, saya sentiasa bersyukur sebab rezeki Allah walaupun sikit, memang tak pernah putus untuk saya.. dan saya sangat bersyukur kerana dengan ujian kewangan itu, nikmat rasa qanaah (merasa cukup) dengan hidup, nikmatnya hidup dalam kesederhanaan itu sangat membahagiakan yang tak pernah saya sangka.. 🙂 Allah dah berjaya suppress nafsu saya yang dulu terlalu mencintai nikmat dunia dan harta.. mungkin wahan barangkali diri ini..

Daripada Tsauban r.a. berkata, Rasulullah s.a.w. bersabda; “Hampir tiba suatu masa di mana bangsa-bangsa dan seluruh dunia akan datang mengerumuni kamu bagaikan orang-orang yang hendak makan mengerumuni talam hidangan mereka”. Maka salah seorang sahabat bertanya “Apakah dari kerana kami sedikit pada hari itu?” Nabi s.a.w. menjawab, “Bahkan kamu pada hari itu banyak sekali, tetapi kamu umpama buih di waktu banjir, dan Allah akan mencabut rasa gerun terhadap kamu dari hati musuh-musuh kamu, dan Allah akan mencampakkan ke dalam hati kamu penyakit ‘wahan’.”

Seorang sahabat bertanya, “Apakah wahan itu hai Rasulullah?” Nabi kita menjawab, “Cinta pada dunia dan takut pada mati.”
(Riwayat Abu Daud)

jadinya, saya datang dengan hati yang berat, risau kalau2 tertariknya dan bersungguhnya saya bekerja untuk Herbalife untuk mendapat ganjaran dunia untuk diri saya melebihi kesungguhan saya bekerja untuk dakwah dan tarbiyah demi agama Allah yang ganjarannya adalah di akhirat kelak..

Tapi, saya silap.. sepanjang program berlangsung, saya sangat kagum dengan mereka2 yang berjaya dengan Herbalife.. mungkin betul mereka hidup selesa dengan ganjaran harta atas kerja keras mereka, tapi sepanjang program, ramai yang sentiasa membetulkan niat2 kami yang hadir untuk sentiasa berniat bersama Herbalife ini untuk membantu orang lain.. sama ada kesihatan, atau juga sudut kewangan (bisnes).. biar nikmat sihat dan harta yang mereka rasai turut dirasai oleh yang lain.. kerana setiap manusia punya impian tersendiri dan sebab tersendiri untuk bekerja dengan Herbalife.. somehow, dapat merasai keikhlasan nasihat2 mereka..

saya sangat impressed dengan Presiden Herbalife Dr. Khadijah.. die seorang doktor, yang menyertai Herbalife semata-mata atas keyakinan Cellular Nutrition Herbalife.. selama 4 tahun beliau cuma secara sangat sampingan dengan Herbalife disebabkan kesibukan doktor.. semuanya pun untuk kesedaran tentang kepentingan pemakanan dan kesihatan kepada pesakit.. kadang2 kita selalu menasihatkan pesakit tentang pemakanan yang sihat, uabh gaya hidup, turunkan berat ideal.. tetapi secara praktikalnya??? sangat susah utk diaplikasikan.. with Herbalife, we will show you the way.. we will guide you how.. because kita bukan jual produk direct selling, but we also coach you how.. 🙂

Kesan jangka panjang.. kadang2 tak nampak yang berat bertambah, tapi sedar-sedar dalam setahun, berat dah naik purata dalam 2kg!! sebab pemakanan kita.. perasan tak?

Kesan jangka panjang.. kadang2 tak nampak yang berat bertambah, tapi sedar-sedar dalam setahun, berat dah naik purata dalam 2kg!! sebab pemakanan kita.. perasan tak?

Kalau yang belajar medik, atau kesihatan, tentu faham kan konsep karbohidrat dan insulin.. :) insyaAllah, Herbalife tak mendera pancreas anda untuk bekerja keras.. dengan keep on stablekan tahap gula dan insulin dalam darah..

Kalau yang belajar medik, atau kesihatan, tentu faham kan konsep karbohidrat dan insulin.. 🙂 insyaAllah, Herbalife tak mendera pancreas anda untuk bekerja keras.. dengan keep on stablekan tahap gula dan insulin dalam darah..

juga seorang Presiden (Pak Yang dan Mak Yang).. setakat ini antara yang terkaya dalam Herbalife.. impressive betul dengan ucapan mereka.. sentiasa ingin membuktikan orang Islam juga mampu berjaya dan mahu lagi ramai orang Islam berjaya.. saya sangat suka dengan kata2 mereka..

Miskin di dunia, miskin di akhirat..
Kaya di dunia, miskin di akhirat..
Miskin di dunia, kaya di akhirat..
Kaya di dunia, kaya di akhirat..

insyaAllah, we want to be yang ke-4, supaya nikmat harta yang Allah bagi, boleh turut dikongsi dan dirasai oleh mereka yang memerlukan..

bila saya ceritakan kerisauan diuji dengan harta (kalau2 la berjaya kan..) dekat seorang sahabat.. dia pun advise saya, nanti kalau berduit, boleh banyakkan berinfak~~ baru saya rasa berani sikit nak involve.. after all, betulkan niat untuk Herbalife bukan duit yang utama, sebaliknya kesihatan yang lebih penting.. insyaAllah.. gunakan nikmat kesihatan dan harta untuk lebih menderu laju di jalan dakwah, di atas jalan Allah.. aminn..

Kalaulah Herbalife ni tidak menjauhkan aku dari jalanMu, moga Allah akan membantu diri ini.. Kalaulah Herbalife ini melekakan aku dari jalanMu, jauhkanlah ia dariku..

dan saya bincangkan dengan keluarga saya.. yer, mereka mestilah risau.. kita tak tahu kan risiko semua.. tapi alhamdulillah, mereka support dan ingin turut sama bersama Herbalife.. for that, saya pun upgradekan diri ke Senior Consultant Herbalife.. alhamdulillah.. 🙂 for that, sesiapa yang turut nak bersama kami untuk try produk Herbalife, terutama dekat area Muadzam Shah, Pahang.. boleh kontek saya.. 014-2557977..

ni my family picture bulan 9 lepas.. kenduri kawin sepupu saya.. kalau anda jadi saya, mesti anda pun risau dengan tahap eksihatan keluarga kami di masa akan datang..

ni my family picture bulan 9 lepas.. kenduri kawin sepupu saya.. kalau anda jadi saya, mesti anda pun risau dengan tahap kesihatan keluarga kami di masa akan datang..

Advertisements