Category: smile & laugh


here.. where i spent my night life.. dgn mak, Qah and Raudhah..

here.. where i spent my night life now.. dgn mak, Qah and Raudhah..

salam..

well..

kelmarin.. ade grup of students UNITEN (Universiti Tenaga Nasional Muadzam Shah).. celebrating birthday kat kedai.. makan besar dorang..

semalam.. pun ade lagi other group UNITEN.. pn sambut lgi birthday kt kedai.. meriah..

tengok dorang, teringat kenangan kat KTT dulu2.. ramai2.. lepak2 kat kedai Mak Cik Salbiah.. makan2.. borak2.. gelak2..

oh.. macam ni la kan perasaan pekerja2 mak cik Salbiah tgk kitorang dulu2.. hehe..

~~~rindu~~~

sepanjang kat kedai…

kadang2.. dua tiga orang tegur2..

“Cuti ke sekarang? tak pernah nampak pun.. belajar kat mane?”..

“Oh.. ni ke yg belajar kat UK tu?” … “eh, tak.. kat Czech Republic..”, jawab sy betulkan.. (UK jugak yg glamer..)

jadi perhatian org ni.. rimas jugak.. *segan*..

tapi alhamdulillah.. sy tau mak ayah sy bangga.. 🙂  itu da cukup utk sy..

~~~syukur~~~

kat sini plak.. tempat ayah saya berjuang malam2..

kat sini plak.. tempat ayah saya berjuang malam2..

biasanye.. tiap2 hari, mmg ade grup, org yg same makan kt kedai.. UNITEN students especially.. hari2 muka yg same..

klu dorang order, kelakar.. mcm2 bende pelik dorang order kdg2..

“kuew tiaw USA 1”.. “air tembikai laici 1”.. “bihun tomyam, nak sambal belacan, dgn ulam sekali”.. “nasi goreng luar biasa, nak sedap2 giler, sup kosong nak panas2, teh ais tarik”…

unik2.. macam2 selera.. tpi sy rse interesting.. lagi pelik dorang order, lagi la kelakar.. mcm hiburan plak.. sampai tukang masak pn geleng2, pening2, gelak2 dgn mcm2 spesis order..

~~~interesting~~~

“dik, mane nih? bile nak siap nasi saya?”… “err.. sekejap yer..”.. “kak, tambah nasi 1, sambal belacan, sup kosong..”..”kire semua berape? nak bayar”.. “mintak sudu satu, pinggan kosong satu”.. *kelam-kabut*

bile time bayar.. mule la pakat serbu ramai2 kat kaunter.. dah la masing2 order pelik2.. berpeluh jugak nak kira.. (harga dah la xhafal sgt.. aduhai..)

“cuba kite sorok menu ni, tgk boleh kire ke x?”.. “cis.. hampeh betul..”.. dalam hati je la kan..

“ala.. diskaun la.. costumer ni.. 5 ringgit dah la..”.. *sengih je la*..

“mak, berapa dapat hari ni?..”…”ooh.. rm@@@..”.. rase mcm da penat sgt dah hri ni.. baru byk tu je ke?”..*kecewa jap*

~~~letih~~~

tapi.. to have experience that is different dari what we used to do.. it was INTERESTING.. utk kenal dan bergaul dgn komuniti yg lain.. it was a NICE feeling.. 🙂

Advertisements

I Can Hear Fish..?

Just come across to this video while youtubing.. 🙂 and i can’t help but to share it here.. sadly, it can’t be embed here.. (tpi xkire.. huaaa.. nk share jugak..) so, i just can share the link.. 😦 here is the link..

click here, “I hear fish…”

about this video.. it’s so funny at first how they prank  Oshiro (Japanese boy) into believing that he can hears fish voices.. for an innocent boy, this is quite scary experience..

but towards the end.. it’s so touching when he really protect those fishes from being eaten by his brother.. it’s so touching when he felt so guilty when he been asked to eat those fishes.. when he decided not to eat them since they are his friends.. since only him who able to listen to them.. 😥

he is so adorable.. so sweet.. pity him for this ‘mean’ prank.. but this video is so interesting and sweet.. do watch it.. 🙂

okey.. iklan seketika..

ikan buntal.. hehe..

ikan buntal.. hehe..

It’s 6 o’clock!!

“5pm”.. after i’d done my Maghrib prayer.. feel so sleepy.. might be because i ate a lot for my lunch.. uhh.. so bad.. heard Rian’s alarm clock for few times already.. uhh.. she must be happy in her dreamland.. hehe.. so, i followed her step.. go to bed, want to take a nap.. set my alarm clock.. since i need to study for tomorrow’s Immunology test (Physiology Subject)..

then, my journey to dreamland began.. sleep.. really deep sleep.. zzzz zzzz zzzzzz…. till..

my alarm clock disturbed my sleep.. uhh.. i look at my handphone.. it’s 6 o’clock!! i look out at window.. it’s dark!! ohh.. i’m started to panic.. gosh, i’m still not finished my Immunology.. still much more to read.. rush to my study table.. felt like crying.. i couldn’t make it.. just an hour left, then i need to prepare to go to class.. need to take a bath.. okay! just memorized the answers in past year.. but.. still..

look at Rian’s room.. she already wake up.. went to her..

“Rian. kite tido lama sangat.. macam mana ni?, if you knew how much i regretted time that had passed..

“Raini, kite pun baru bangun..lagi lama kita tidur”, Rian answered in blur.. i sat on her carpet.. feel so frustrated.. dunno what should do anymore.. pasrah.. redha..

“kite xstudy ape pun.. dah tak sempat dah ni..”, still.. full of regret..

“takpe Raini.. awal lagi.. baru pukul 6..”, ehhhh… why still early? it’s already 6 in the morning..

“awal lagi? dah 6 pagi dah ni”, it’s my turn to become blur..

“eh, bukan lah.. 6 petang baru..”

“???????”

yup, it’s only 6pm.. Ya Allah.. i just sleep about an hour.. but i felt like i sleep for lot of hours already.. and i woke up in ‘not so good’ mental state.. still half asleep.. ‘mamai mamai’… hahaha.. so sengal.. malu la plak rasenye ngn Rian.. hehe..

yeah.. my mistakes.. it’s not good to sleep after Maghrib.. it’s really not good.. but i really couldn’t bear my eyes.. so sleepy.. and since now is winter.. 6pm already dark.. so, in ‘mamai’ state.. i misunderstand it as 6am..

uhh.. luckily it’s only 6pm.. so, way to go Raini! study!! luckily i went to Rian’s room too.. if not, i guess i might take a bath and dress up to go to class already…

So Cute Wonder Baby..

just come accross this video clip in YouTube.. omo omo.. she’s sooo cute.. and funny.. she imitated Wonder Girl’s dance.. reminds me of Tom Tom Bak, talent segment.. just want to share this.. btw, just spot Solbi in pink..

what if your heart betray your mind??

So funny..boiled eggs…haha…

well, today..the day of histology..starting from 8am in morning having histo lab..then continue with histo lecture and lastly on afternoon we had histo elective subjrct..waaaah…so tired…slide by slide..haish..sick of those slides..

well, i just read from friendster’s bulletin..huhu..such an interesting and funny story…haha…

(Ni de citer Lawak dr Kwn ku yg aku sendiri pun malu nk mengaku die sbg kawan.. hahahaha)

Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab masih belum dikurniakan anak.Aku ni ada satu kegemaran – iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahulah kenapa aku suka sangat makan telur rebus, mungkin sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila sesangat ngan telur rebus. Pagi petang siang malam asyikkk makan telur rebus.Tapi sejak aku kahwin,aku terpaksalah berkorban, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab setiap hari orang rumah aku masak sedap-sedap..So aku dah tak kisah lagilah pasal telor rebus …

Ceritanya bermula begini, satu hari masa aku balik dari kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telepon bini aku ……katakan yg aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah la satu kedai makan tu… ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepas tu aku order lagi 3 biji telur rebus untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah, isteri aku tiba-tiba cakap dia ada ‘surprise’ untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepala aku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan.Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku.

Aku pulak terasa nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan ‘surprise’ isteriku ini. Aku pun tahan ler… Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance la, aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya…bau boleh tahan… maklumler berapa biji telur tah aku bedal(makan) tadi… Alamak.. ada lagi satu la.. aku
pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap beb.. aku sendiri pun tak tahan bau dia… aku kipas pakai tangan kasi kurang sikit bau dia… bau telur tembelang…………

Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi… hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa nak kentut lagi lah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu.. lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu…PRRROOOOOTTT!!!!… fuhh lega…bergegar sikit meja makan dibuatnya… peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. maun mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut ‘ahhhh….lega…’. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang..

Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata ‘SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!’ dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le… camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong… ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam bapak dan mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ?jadi aku pun nak cover malu, aku tanya ler kat pak mertua aku. ‘dah lama ke pak sampai?’.Dan pak mertua aku pun jawab dengan nada sinis……..!! Dah lama…..Sebelum kentut ko yang pertama lagi!!’.: sekian….
HABIH…..:.

huhu…so how??hehe…what is the moral of the story huh???wakakakakaka…=p